Content

hubungan : member, kawan baik, awek dan family

Wednesday, April 21, 2010

sblm baca pe aku nk tuleh, korg wat la mcm2 andaian kat gambo ni dulu ye.saje je selit tu.

ape yg aku nk cite ari ni, adalah ttg tajuk yg aku tuleh tu..juz nk share pespektif aku laa..

idop kite perlu member, kalo x, dgn sape kite nk lepak2 + borak2..tp x semestinye dorg sume phm kite, 

so, sbb tu kite kene ade kwn baik, yg knal kite inside out, n boleh bg nasehat kat kite, yg btol2 utk kite, x kire la laki2 ke pompuan ke.

.then kite mungkin jugak perlu teman idop, yakni awek/balak kite, sbb ade jgak org yg yg kite nk syg lebih dan yg kite nk rase lebih disayangi, kalo awek, blh teman kite shopping etc, bg stgh org, dy tman awek dy tido la, ape la dan sbg nye, depends laa, ni sume atas kehendak kebahagiaan maseng2..

last skali, jgn lupe kat family..ni korg paham2 sniri r ye..

idop kite ni, kite ade pegang 3 bijik bola, 1 bola kaca, 2 bola getah..bola getah tu, adalah WORK/STUDY dan FRIENDS etc (member, kawan baik, awek)..n yang bola kaca tu, adalah FAMILY..kalo kite lepas kan yg bola2 getah tu, dy akan dtg balek..tp yg bola kaca tu, dy akan PECAH..so, pandai2 la jage ye

k..tu je..merapu semata2.haha

8 comments:

Lady Shukriyah at: April 22, 2010 at 2:46 AM said...

ok.

family kaca, pcah bederai?

Asyraf Hj Rahim at: April 22, 2010 at 10:44 AM said...

iye laa..sbb tu jgn lepas kan

Lady Shukriyah at: April 22, 2010 at 11:55 AM said...

i tot family r the ones who stick with us tru thick n thin?

Asyraf Hj Rahim at: April 22, 2010 at 3:40 PM said...

mmg..tp meaning kat ni, family adalah yg plg fragile..ssh nk dpt blk kalo pecah...tu yg kne jage elok2 tu

miza at: May 23, 2010 at 1:34 PM said...

ok kalo bola api?? hahaha tbe2~

khu-z at: July 4, 2010 at 4:33 PM said...

ak ske pic 2 je..sebab mengambarkan ko..haha

Asyraf Hj Rahim at: July 4, 2010 at 9:04 PM said...

yg laki tu aku??...amboi jahat nye

qielaaa at: July 29, 2010 at 12:20 AM said...

kawan pun kaca ke?



hmmm yelah kot.


ala kalau kaca pecah, beli jelah platik, senang, tak mudah nk pecah.

kental. kuat. :)